Bangladesh: Regering gaat uien importeren als de prijs niet snel daalt

Volgens minister van Handel Tipu Munshi zal zijn regering uien invoeren als de prijs van het essentiële product niet onmiddellijk daalt. "We houden de algemene situatie in de gaten. We zullen uien invoeren als de prijs niet één of twee dagen daalt", zei de minister van Handel op vrijdag 19 mei.

Hij uitte de bereidheid van zijn regering toen op verschillende markten in de hoofdstad Dhaka uien per kilo werden verkocht voor 80 tot 90 Tk. De minister van Handel riep mensen uit verschillende hoeken, waaronder handelaren, op om samen te werken te midden van de wereldwijde crisis, en zei dat hoewel de regering de suikerprijs heeft vastgesteld, dit nog geen effect heeft gehad op de markt.

In een gesprek met verslaggevers op haar secretariaat in Dhaka op 14 mei zei landbouwsecretaris Wahida Akhter dat de uienoogst in het land dit jaar meer dan 3,4 miljoen ton bedroeg.

[Tk 100 = €0,86 ]

Bron: businessinsiderbd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.