Groothandelsprijzen voor uien in Tadzjikistan gedaald tot € 0,16 per kg

Terwijl Oekraïne prijsrecords voor uien blijft breken - vorige week bereikten de groothandelsprijzen hier € 1,09-1,23 per kg - blijven de prijzen in Tadzjikistan snel dalen. Eind vorige week zijn de groothandelsprijzen voor uien in Tadzjikistan volgens analisten van EastFruit al gedaald tot € 0,16 per kg! We hebben het hier over uien van de oogst van 2023, die hier in volle gang is.

Het is interessant om op te merken dat dit niet de laagste uienprijs is die in deze periode van het jaar in Tadzjikistan wordt genoteerd. In 2020 bedroegen de uienprijzen voor de nieuwe oogst rond deze tijd slechts € 0,12 per kg en in 2021 liggen ze op een schokkend niveau van slechts € 0,07 per kg.

Bovendien gaat het om groothandelsprijzen voor uien die in relatief kleine hoeveelheden worden afgezet. Men kan uien rechtstreeks van een teler kopen, in de regel zelfs goedkoper. Deze uien moeten echter worden gesorteerd en klaargemaakt voor export, wat aanzienlijke extra kosten met zich meebrengt. Het is ook mogelijk een lagere aankoopprijs voor uien te bedingen wanneer men grote hoeveelheden koopt.

Uien in buurland Oezbekistan zijn veel duurder, hier bedragen de prijzen € 0,36 per kg. De belangrijkste reden voor de relatief hogere uienprijzen in Oezbekistan is het hoge tempo van de uienexport en de gemakkelijkere en goedkopere logistiek. Ook gezien de hoge uienprijzen in Europa is het duidelijk dat een snelle logistiek voor kopers belangrijker is dan een lage prijs, omdat je met de marge toch goed geld kunt verdienen. Toch is de verwachting dat in de nabije toekomst ook de belangstelling van importeurs voor de aankoop van uien uit Tadzjikistan sterk zal toenemen.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.