Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh neemt binnenkort besluit over uienimport

Het ministerie van Landbouw van Bangladesh zal in de komende twee tot drie dagen de markttrends observeren en een definitief besluit nemen over het toestaan van de invoer van uien. Volgens minister van Landbouw Muhammad Abdur Razzaque zijn de prijzen van de groente op de markt van Dhaka binnen een maand verdubbeld tot maar liefst Tk 80 per kg omdat sommige mensen uien gingen inslaan. Vanwege de stijgende prijzen heeft het ministerie van Handel het ministerie van Landbouw verzocht de invoer van uien toe te staan.

Razzaque zei dat de teelt en voorraad van uien vorig jaar goed was. De prijzen waren ook laag en veel telers legden voorraden aan om hogere prijzen te krijgen, maar zij leden verliezen omdat de uien rotten, zei hij.

"Daarom willen we de situatie dit jaar bekijken. Een groot aantal ambtenaren heeft dit jaar informatie over uien verzameld en we zijn te weten gekomen dat er voldoende voorraad is. Veel mensen verkopen geen uien in de verwachting dat de prijzen zullen stijgen."

[Tk100 = €0,86 ]

Bron: thedailystar.net

Publicatiedatum: