Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico, Leo de Kock en Nedato bundelen hun krachten op het gebied van tafelaardappelen

De tafelaardappelactiviteiten van Agrico en Nedato worden samen met Leo de Kock ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke coöperatie van tafelaardappeltelers. De nieuwe organisatie zal dit najaar starten met haar activiteiten. De verdere integratie zal vervolgens trapsgewijs plaatsvinden.  

Gezien de wijzigende consumentenbehoeften en de visie om duurzame integrale ketens in te richten hebben de drie partijen de afgelopen maanden intensief onderzocht hoe een mogelijke samenwerking het beste vorm kan krijgen. Het uitgangspunt was dat een samenwerking moet leiden tot een krachtige gezonde organisatie die tafelaardappeltelers een goed toekomstperspectief biedt en inspeelt op huidige en toekomstige consumentenbehoeften.

De nieuwe coöperatie van tafelaardappeltelers gaat samenwerken in de gehele keten van teelt, handel en inpakken. Om de voordelen van deze integratie maximaal te benutten worden de activiteiten op het gebied van handel en inpakken ondergebracht op de huidige locatie van Nedato in Oud-Beijerland. Deze locatie is de meest geschikte locatie om alle activiteiten onder te brengen. De locatie biedt voldoende beschikbare ruimte en is meer centraal gelegen ten opzichte van het merendeel van de betrokken telers. Het op één plaats onderbrengen van de activiteiten brengt daarbij een betere controle op het gehele proces, zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering en draagt bij aan het realiseren van een eigen cultuur.

Het betrokken personeel van de drie bedrijven gaat over in de nieuwe organisatie, waardoor de kennis van de tafelmarkt en –operatie gewaarborgd blijft. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te zekeren zal de transitie naar één locatie zorgvuldig en gefaseerd plaatsvinden.

Mark Zuidhof: “In deze nieuwe coöperatie is de strategie volledig gericht op consumptieteelt en zijn de telers van tafelaardappelen zelf de eigenaar. Deze krachtenbundeling zorgt daarmee voor een beter toekomstperspectief voor de betrokken telers.”

Wim van de Ree: “Met het bundelen van kennis en activiteiten rondom tafelaardappelen ontstaat een sterk gespecialiseerde organisatie met regie over een korte keten, waarin klantenwensen en telersbelang op een efficiënte wijze worden verbonden.”

Jan Bijleveld: “Met deze integratie kunnen we onze dienstverlening richting klanten verder verbeteren en onze positie in de markt versterken. Wij zijn enthousiast over de nieuwe kansen die deze fusie onze tafelaardappelsector biedt.”

Publicatiedatum: