Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regering Bangladesh aarzelt nog steeds over invoer van uien

De uienprijzen, die enkele dagen geleden een lichte daling vertoonden, zijn vanaf dinsdag weer gaan stijgen doordat de retailprijzen in verschillende stedelijke gebieden tot 80-95 Tk (€ 0,69-0,82) per kg zijn gestegen. Een verkoper op de markt van Rayer Bazaar in Dhaka "De prijzen zijn vandaag gestegen bij de groothandelszaken Shyambazar, Karwanbazar en Beribandh. Ik heb vandaag uien gekocht voor Tk 78 per kg, wat maandag Tk 71 per kg was."

Een handelaar in Shyambazar verklaarde dat de groothandelsprijzen van uien zelfs Tk 100 zouden kunnen overschrijden bij gebrek aan invoer. Hij zei dat de teelt van uien dit jaar aanzienlijk is gedaald in de belangrijkste teeltgebieden.

Toch hebben grote handelaren in Rajbari, Faridpur, Gopalganj, Pabna en andere hubs een grote hoeveelheid uien opgeslagen om winst te maken vóór het offerfeest Eid-ul-Azha (28 juni - 2 juli), beweerde hij.

Een handelaar en importeur in Shyambazar zei dat veel Indiase exporteurs klaar waren om uien te verzenden na mondeling overeengekomen orders van hun Bengaalse collega's. Er zijn verscheidene dagen verstreken maar de toestemming werd niet verleend, waardoor zij gedwongen waren hun vrachtwagens terug te sturen van het Indiase deel van de Hili-grens.

[Tk 100 = €0.87 ]

Bron: today.thefinancialexpress.com.bd

Publicatiedatum: