Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californië: Uienvoorraden slinken door wisseling van teeltgebieden

De voorraden uien in Californië zijn kleiner geworden nu de overgang tussen de teeltgebieden deze maand van start gaat. Gerry Valois van Western Onion zegt dat de teelt in de Imperial Valley gewoonlijk rond 20 april begint en dat de oogst tot eind mei duurt, mogelijk een week tot in juni. "De temperaturen waren lager dan gewoonlijk wat het oogsten heeft vertraagd en de maten heeft beïnvloed," zegt hij. "Alles was een paar dagen tot een paar weken vertraagd. Alles kan nog goedkomen als ze er vier tot vijf dagen extra over doen om het af te maken."

De volgende regio waar geoogst gaat worden is de San Joaquin Valley en de teelt begint in Bakersfield en verplaatst zich van daaruit verder de vallei in. San Joaquin kreeg eerder dit jaar veel regen, wat de plantschema's beïnvloedde.

Groeiende uienconsumptie
Valois merkt op dat de vraag naar uien vrij statisch is. De totale consumptie van uien is echter in de loop der jaren gestegen vanwege de demografische ontwikkelingen. De prijzen weerspiegelen de voorraden, wat betekent dat de prijzen stijgen als de voorraden beperkt zijn.

Vooruitkijkend zal de overgang van de Imperial Valley naar de San Joaquin Valley de komende twee tot vier weken plaatsvinden. "Er zijn nog steeds veel mensen aan het inpakken en verschepen in Imperial Valley en dat zal waarschijnlijk de komende één tot twee weken doorgaan," zegt Valois. "Sommige mensen beginnen de komende weken in San Joaquin, maar ik denk dat San Joaquin eind juni de belangrijkste leverancier van het product zal zijn."

Voor meer informatie:
Gerry Valois
Western Onion
Tel: +1 (805) 482 4441
gerry@westernonion.com
www.westernonion.com

Publicatiedatum: