Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rassen nog hard en van goede kwaliteit"

Begin mei zijn voor de onafhankelijke UIreka Rassenlijst ook de rassen van de laatste proeflocatie (Midden-Nederland) van seizoen 2022-2023 beoordeeld. Eerder dit jaar vond eenzelfde sessie plaats met de rassen van de andere kleiproeflocatie (Colijnsplaat) en de zandproeflocatie Schoonloo (Drenthe), zo meldt UIreka.

De beoordeling van de 23 rassen vond plaats op De Rusthoeve en werd uitgevoerd door een beoordelingscommissie met daarin onder andere uieninkopers van sorteer- en verwerkingsbedrijven. Zij beoordeelden de rassen op hardheid, huidvastheid, vorm, uniformiteit en kleur. Dominique Cammaert namens proefuitvoerder UIKC: "Over het algemeen waren de uien nog hard en van goed kwaliteit, wel waren er de gebruikelijke rasverschillen." Na de beoordeling van de commissie worden nu nog de hardheid (machinaal), droge stofgehalte, eenkernigheid en inwendige gebreken vastgesteld.

Alle beoordelingscijfers worden verwerkt in de UIreka Rassenlijst 2024 die op 24 augustus a.s. op de Uiendag in Colijnsplaat wordt gepresenteerd.

Bron: UIreka

Publicatiedatum: