Uedemer-Kartoffel-Vertrieb

"Frietaardappelen worden momenteel uit onze handen gegrist"

De afzet van de aardappelen uit het vorige seizoen bevindt zich momenteel in de absolute eindfase. "Onze magazijnen zijn grotendeels leeg, ongeveer drie tot vier weken eerder dan normaal. We zullen pas vanaf half juli voldoende primeuraardappelen ter beschikking hebben. Daarom is er momenteel sprake van een tekort met dienovereenkomstig hoge prijzen. Frietaardappelen worden uit onze handen gegrist", zegt Hans-Bernd Hahlen, Managing Director van Uedemer-Kartoffel-Vertrieb GmbH.

De krappe aanvoersituatie wordt ook weerspiegeld in de prijzen. In de frietsector liggen de prijzen momenteel boven de 50 euro/100 kg. Hahlen: "Met de comsumptieaardappelen hebben we het lange tijd moeilijk gehad, maar ook in deze sector zijn er de laatste tijd verschillende prijssprongen geweest, waardoor we nu op een niveau tussen 40-45 euro/100 kg zitten. Geschilde producten worden ook tegen een hoge prijs rond de 30-40 euro/100 kg op de markt gebracht."


Het hoofdkantoor van het bedrijf in Uedem in de regio Niederrhein

Hoewel de eerste vroege fritesaardappelen dit jaar pas relatief laat geoogst kunnen worden, wordt dit segment volgens Hahlen steeds belangrijker. "Door goede contracten zijn er de afgelopen jaren meer aardappelen gepoot. Dat zie je terug in het totale volume. Het belang van vroege consumptieaardappelen is daarentegen te verwaarlozen voor ons bedrijf, wat deels te wijten is aan het feit dat veel telers hun product niet via de tussenhandel leveren, maar rechtstreeks."

Hans-Bernd Hahlen

Stabiel areaal
Verder wijst Hahlen op het stabiele areaal in de regio Uedem. "Waar aardappelen geteeld kunnen worden, wordt dat gedaan. Ondanks areaaluitbreidingen in granen en uien, zien we een stabilisatie van de regionale aardappelteelt. De inflatie en de hogere arbeidskosten konden ook worden opgevangen door de hoge marktprijzen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de markt zich ontwikkelt zodra de prijzen weer gaan dalen."

Voor meer informatie:
Hans-Bernd Hahlen
Uedemer-Kartoffel-Vertrieb GmbH
Mühlenstraße 46
D-47589 Uedem, Duitsland
Tel. +49 162 2000
info@hahlen-uedem.de
www.hahlen-uedem.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.