Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: Lokale uien verdreven door Indiase importuien

De prijs van geïmporteerde Indiase uien is bijna de helft lager dan die van lokale uien, waardoor kopers kiezen voor de geïmporteerde variëteit. Na twee maanden wachten op de invoervergunning, komen er nu uien uit India binnen via verschillende havens in het land, waaronder die van Hili in Dinajpur.

Sommige consumenten geven echter nog steeds de voorkeur aan lokale uien vanwege de betere smaak. Sinds de komst van de Indiase uien is de binnenlandse variëteit echter van de markt verdwenen. Als gevolg hiervan is de prijs van lokale uien met Tk10 per kg gestegen, ondanks de afgenomen vraag.

Bij een bezoek aan Hili Bazar bleek echter dat de meeste uienwinkels op de markt geen geïmporteerde Indiase uien meer hadden. In elke winkel lagen Indiase Indore en Nashik uienrassen uitgestald. Deze uien werden, afhankelijk van hun ras, verkocht tegen groothandelsprijzen van Tk35-36 per kg en kleinhandelsprijzen van Tk40 per kg. Er werden ook geschilde uien verkocht voor Tk32 per kg.

[Tk100 = €0,86]

Bron: dhakatribune.com

Publicatiedatum: