Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rapport 'Irrigatie in uien' van UIreka

"Brak water liet afgelopen jaar geen opbrengstderving zien"

Het nieuwe rapport 'Irrigatie in uien' van UIreka laat zien dat het object waarbij via druppelirrigatie alleen in het begin van het seizoen (tot half juli) water is gegeven de meeste kilo’s had gegenereerd per gegeven mm en was daarmee het meest efficiënt. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek met druppelirrigatie in 2022, zo melden ze.

In de jaren 2020, 2021 en 2022 is in opdracht van UIreka op proefboerderij Rusthoeve beregeningsonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek bestond uit een vergelijking tussen alleen natuurlijke regenval én natuurlijke regenval in combinatie met boomirrigatie of druppelirrigatie. Met 8 objecten is o.a. gevarieerd tussen de druppelhoeveelheid, zoutgehalte druppelwater en het aantal gezaaide rijtjes op een bed. Groeiseizoen 2022 kenmerkte zich door extreem droge omstandigheden; slechts 132 mm regen tussen 1 mei en 15 augustus.

Lees hier volledige rapport

Bron: UIreka

Publicatiedatum: