Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Q-potato uitermate tevreden over behaald consumptiepoolresultaat 2022

Q-potato Holland heeft onlangs de uitbetalingsprijzen van de Q-potato consumptiepool oogst 2022 bekendgemaakt. De gemiddelde poolprijs zonder voorverkoop komt uit op € 32,73 / 100 kg.

Dat betekent een gemiddeld financieel ha resultaat van € 16.000,00. "We zijn zeker trots op het eindresultaat van de pool", zegt Dirk van de Water, verantwoordelijk voor de in- en verkoop van consumptieaardappelen bij het bedrijf in Lemmer.

Uitbetalingsprijzen
Het grootste ras in de pool is Agria. Voor Agria bedraagt de poolprijs
€ 34,-, voor Markies € 33,75, voor Innovator € 33,25 en voor Fontane € 30,75.

Alle prijzen zijn gebaseerd op levering week 13 en exclusief eventuele vergoedingen voor kistenbewaring, mechanische koeling en/of GlobalGAP.

De spectaculaire afloop van het seizoen 2022 heeft een forse bijdrage geleverd aan dit resultaat. Het bestuur van ATV Q-potato heeft er daarom voor gekozen dat dit financiële resultaat aan de gehele pool over de periode november / juli toekomt. Daarom is de bewaarstaffel van de poolaardappelen gelijkgesteld aan die van de vaste prijs contracten. Week 45 tot en met week 28 € 6,50 / 100 kg.

Daarmee komt Agria week 45 op € 31,50 en levering week 28 op
€ 38,00.

Vooruitblik oogst 2023
"Inmiddels is er een groot gat ontstaan tussen de oude oogst 2022 en de nieuwe oogst van 2023. Het areaal industrieaardappelen is in Nederland licht gegroeid en in de EU4 is het nagenoeg gelijk gebleven. Het pootseizoen was lang en de laatste percelen zijn pas begin juni gepoot. Bovendien hebben we tot nu toe te maken met een matig groeiseizoen.

De maanden juli, augustus en september zullen bepalend zijn voor de uiteindelijke omvang van de oogst. Maar het is ondertussen wel zeker dat het geen een topoogst kan worden. Omdat de verwerkende industrie een enorme behoefte heeft aan aardappelen staan we dus wederom voor een grote uitdaging."

Voor meer informatie:
Q-Potato
Tel.: +31 (0)514 533 188
info@qpotato.com
www.qpotato.com

Publicatiedatum: