Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bay Handels GmbH:

"Door hitte moeilijk de juiste maten uien te vinden"

De uienmarkt bevindt zich nu in de jaarlijkse seizoenswisseling. "Er komen nu steeds meer Duitse winteruien op de markt. Tegelijkertijd brengen we sinds april nieuwe Spaanse gele uien en rode uien uit Egypte op de markt. Binnenkort verwachten we ook de eerste rode uien uit regionale teelt", meldt Nihat Bay, groothandelaar in aardappelen en uien op de groothandelsmarkt in Stuttgart.

Het bedrijf is al tien jaar aanwezig op de Duitse groothandelsmarkt en levert voornamelijk aan cateraars en retailklanten in het zuidwesten van Duitsland. "Door de hitte in veel landen is het soms moeilijk om de gewenste kalibers te vinden. Daarbij komen nog de extreme prijssprongen. Spaanse gele uien werden een tijdje voor 30 euro per 25 kg verhandeld, maar ondertussen zijn de prijzen ongeveer gehalveerd. Duitse consumptie-uien daarentegen worden meestal tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden."


Nihat Bay is verantwoordelijk voor de handel in aardappelen, uien en knoflook op de groothandelsmarkt in Stuttgart

Volgens Bay is er echter geen sprake van tekorten. "Volgens mij zijn er genoeg uien. Als we niet genoeg binnenkrijgen, hangt dat niet zozeer af van de beschikbaarheid, maar van andere factoren zoals logistiek. Hetzelfde geldt voor aardappelen; er was een tijdje een merkbaar tekort, vooral de grote maten."

Het assortiment van Bay Handels GmbH wordt aangevuld met knoflook in verschillende rassen. "Als de gelegenheid zich voordoet, bieden we verse Duitse knoflook aan. Het marketingvenster voor groene knoflook is echter erg kort. De conventionele, gedroogde knoflook halen we voornamelijk uit Spanje en Frankrijk, omdat we onze klanten een alternatief voor China willen bieden."

Voor meer informatie:
Nihat Bay
Bay Handels GmbH
Großmarkt Stuttgart
Tel: +49 711 486600
bayhandelsgmbh@web.de

Publicatiedatum: