Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe en vertrouwde rassen op plantuiendemo in de Wieringermeer

In de Wieringermeer heeft De Groot en Slot op 1 augustus jl. een plantuien demo gehouden. Ondanks de regen, of misschien wel dankzij, was er een zeer goede opkomst en hebben de bezoekers veel verschillende rassen kunnen zien die uitermate geschikt zijn voor de verwerkende industrie, zo meldt het bedrijf.

"Naast bijvoorbeeld het vertrouwde ras Hercules, dat mooi hoog rond is en dus weinig snijverlies heeft in de verwerking, waren er ook enkele rassen die nieuw zijn op de Nederlandse markt. Zoals bijvoorbeeld het ras Carballo dat met een hoog opbrengend vermogen en door het enorm goede wortelgestel ook opbrengend is in de drogere jaren.

Beide rassen vallen onder het merk Quality inside. Qi is het merk waaronder de plantuienrassen van De Groot en Slot en Bejo worden verkocht. De eerstejaars Quality inside plantuien worden exclusief geproduceerd door Broer B.V, een dochteronderneming van Bejo en De Groot en Slot. Van elk ras is een bed geplant. Alle rassen uit deze bedden worden ook apart opgeladen en bewaard door de familie Jansen. Zo is het opbrengstverschil tussen de rassen goed meetbaar en kunnen we in de winter ook nog bekijken wat het verschil in bewaarbaarheid is."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: