Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage opbrengsten en hoge prijzen voor Italiaanse uien

In veel streken van Emilia Romagna, en Noord-Italië in het algemeen, is de uienopbrengst vrij laag. Dit baart de kopers zorgen, die groothandelaren en telers beleveren.

"De prijzen zijn erg hoog omdat de oogst niet alleen in Italië, maar ook in andere delen van Europa lijkt tegen te vallen", zegt Matteo Freddi. "Bovendien houden de telers de cijfers hoog omdat ze proberen de steeds hogere teeltkosten terug te verdienen. Terwijl in 2021 afland
€ 0,25 per kilo gele uien werd betaald, is dat nu minstens het dubbele."

Een bijzondere uiensoort, de Borettana, heeft grote verliezen geleden door de hoge temperaturen in juli. "De verkoopbare hoeveelheden nemen steeds verder af, want verschillende partijen hebben zeer slecht gereageerd op de hoge temperaturen."

Ook voor de witte uien duikt er een probleem op, namelijk de maatvoering. "De grove maten halen prima prijzen, maar veel witte uien zijn gewoon klein."

"De afzet is heel vlot verlopen in de week van 15 augustus. Daarna was het iets minder en nu trekken de retail en de groothandel niet hard aan de mouw. Maar de prijzen blijven gelukkig op peil."

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
Tel: +39 (0)522 679831
[email protected]
www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum: