Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pune APMC-markt sluit zich aan

Indiase uientelers zetten hun protesten voort

Hoewel de handelaren in Nashik de uienveiling hebben hervat, hebben de telers vrijdag 25 augustus hun protest over de lage aankoopprijs van hun producten voortgezet. De handelaren in het district Pune hebben de demonstranten ook gesteund. Telers hebben besloten om de veiling op de markt van het Manchar Agricultural Produce Market Committee (APMC) tot zaterdag te boycotten, samen met de handelaren die hen steunen.

In een kennisgeving van het ministerie van Financiën van 19 augustus staat dat er een exportheffing van 40% op uien is ingesteld tot 31 december 2023. Protesterende telers zeggen dat het besluit van de centrale overheid een negatief effect zal hebben op de uientelers en hun export.

Hindustantimes.com meldt dat de Swabhimani Farmers' Association vrijdag in Ahmednagar de straat op ging om te protesteren tegen de exportheffing. Ze blokkeerden de weg samen met de telers. Nadat de demonstranten geen gehoor gaven aan de oproep van de politie om de weg vrij te maken, ontstond er een schermutseling en moesten enkele demonstranten worden aangehouden.

Export van uien in de problemen omdat douaneambtenaren verschillende basisprijzen gebruiken om uitvoerrechten te berekenen
De Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) heeft onlangs een douanerecht van 40% ingesteld op uien die uit India worden geëxporteerd als onderdeel van de inspanningen om de lokale prijs van het basisproduct te verlagen, zo blijkt uit een officiële beschikking. Het uitvoerrecht blijft van kracht tot 31 december 2023, aldus de beschikking. Het besluit is genomen in het algemeen belang, aldus CBIC.

De Indiase uienexport wordt dus geconfronteerd met verdere problemen omdat de douaneautoriteiten in verschillende havens in het land verschillende basistarieven gebruiken om de 40% invoerrechten te berekenen die vanaf 19 augustus jl. op zendingen worden geheven. De douaneautoriteiten gebruiken deze basistarieven om ervoor te zorgen dat exporteurs hun zendingen niet onderfactureren om de impact van de exportheffing te verminderen.

Bron: indiashippingnews.com

Publicatiedatum: