Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe lucratief is uienteelt in Oekraïne?

De ongewoon hoge prijzen voor groenten in Oekraïne zijn snel aan het dalen. Sommige telers slaagden erin om goed geld te verdienen.

Langdurige en stabiele inkomsten uit groenten kunnen echter niet worden verwacht als telers niet bereid zijn om te investeren in de bouw van opslagfaciliteiten voor groenten. Andriy Marushchak, commercieel directeur van Van Dijk Technics, sprak hierover in een interview met SEEDS.

Sinds het begin van de oorlog zijn de prijzen voor bepaalde groenten, met name uien, erg hoog geweest in Oekraïne. Nu is de situatie radicaal veranderd, groenten zijn goedkoper geworden. Hoe zijn de Oekraïense telers met de situatie omgegaan en hebben ze ervan geprofiteerd?

Andriy Marushchak: Dit seizoen was zeer indicatief voor de groenteteelt en nu beginnen alle telers dit te begrijpen. Als er een lege plek op de markt verschijnt, blijft die niet lang leeg. Het is duidelijk dat iedereen zich onmiddellijk zal haasten om dezelfde uien te telen die vorig jaar schaars waren, omdat ze van de teler voor 40-50 hryvnia (€1,02 - 1,22) werden verkocht.

Iedereen was al snel bevangen door dit droomscenario en wie plantte, wie zaaide hoopte veel geld te kunnen verdienen. En dat is niet erg! Als een teler een jaar met zeer hoge prijzen ziet, dan zijn groenten, bijvoorbeeld uien, een product dat heel gemakkelijk te vermenigvuldigen is en waar je veel van kunt produceren. (...)

Lees het volledige artikel op east-fruit.com

Publicatiedatum: