Uien worden duurder in Karnataka door lage opbrengst

Uien zullen de komende dagen duurder worden in Karnataka, een deelstaat in het zuidwesten van India, omdat de opbrengst van de oogst laag is als gevolg van tekort aan regenval in de uienteeltgebieden in de staat en in het hele land. Aangezien de meeste districten in de staat te kampen hebben met ernstige droogte, zijn de uienteeltgebieden, zoals delen van Chitradurga, Chikkaballapura, Gadag, Vijayapura en andere delen in Karnataka zwaar getroffen.

De totale opbrengst van de nieuwe uienoogst in de staat was slechts 40 procent en al 25 procent ervan is op de markt verkocht. Naast de uienteelt in de staat is de hele uienmarkt afhankelijk van Nasik en andere uienteeltgebieden in Maharashtra.

De afgelopen 15 dagen bedroeg de prijs van uien per kilogram op de groothandelsmarkt in Shivamogga omgerekend ongeveer €2,75 tot €3,30, terwijl het op de retailmarkt €3,30 tot €3,85 per kilogram was. Momenteel is de prijs gestegen naar €2,95 tot €3,30 per kilogram op de groothandelsmarkt in Shivamogga.

Bron: newindianexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.