Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opschorten van export Egyptische uien niet voldoende om lokale prijzen te verlagen

De sterke stijging in de internationale vraag naar Egyptische uien heeft de prijzen op de Egyptische binnenlandse markt tot een ondraaglijk niveau voor consumenten doen stijgen, waardoor de overheid besloot de export van uien te verbieden vanaf 1 oktober tot het einde van het jaar. Twee weken na het exportverbod licht Bahaa Rajab, Chief Marketing Officer bij Glamour Export, toe op de marktsituatie.

Bahaa: "De export van uien is inderdaad opgeschort vanaf 1 oktober. We hebben onze klanten onze excuses moeten aanbieden en we kijken ernaar uit om hen vanaf 1 januari volgend jaar weer te zien. Het besluit om de export op te schorten heeft geleid tot een lichte daling van de prijzen op de lokale markt," zegt de exporteur, maar de voor export bestemde voorraden worden niet beïnvloed.

De exporteur legt uit: "De kwaliteit van uien die bestemd zijn voor export is niet hetzelfde als die op de lokale markt wordt verkocht. Uien die voor export bestemd waren, worden nog steeds verkocht tegen dezelfde prijzen als vóór 1 oktober. Als we naar de gemiddelde prijs kijken, is die op hetzelfde niveau gebleven ondanks de opschorting van de export."

Een andere reden die niet helpt om de prijzen te verlagen, is dat Egypte zich momenteel in het laagseizoen voor uien bevindt en het grootste deel van de volumes al is geëxporteerd.

In eerdere verklaringen vertelde een handelsbron dat de Egyptische export dit jaar is gestegen van 300.000 ton vorig jaar tot 600.000 ton dit jaar, ondanks een afname van het areaal, als gevolg van de hoge wereldwijde vraag. Dit heeft de prijzen op de lokale markt met 190% verhoogd in vergelijking met het vorige seizoen.

Verschillende bronnen voorspellen ook een toename van het uienareaal volgend seizoen. Dit is voornamelijk te wijten aan hernieuwde interesse in uien, waar telers zich van hadden afgewend na een moeilijk seizoen vorig jaar. Een andere reden is de uitvoering van landherstelprojecten, met name het megaproject "New Delta," dat tot doel heeft 924.000 hectare in de woestijn te herwinnen, waaronder minstens 7.500 hectare voor de teelt van uien.

Voor meer informatie:
Bahaa Rajab
Glamour Export
Tel: +201065046693
[email protected]
www.glamourexport.com

Publicatiedatum: