Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal HZPC Group introduceert aardappelrassenset voor versneld wetenschappelijk onderzoek

Aardappelveredelaar Royal HZPC Group zet een unieke stap in de wereld van de aardappelwetenschap met het introduceren van haar universele aardappelrassenset op vrijdag 3 november 2023. Deze bijzondere ontwikkeling, speciaal ontworpen voor academische instellingen, belooft het fundamenteel onderzoek aan aardappelen te vereenvoudigen en te versnellen.

Vanaf 1 januari 2024 hebben academische instellingen binnen de Europese Unie toegang tot de rassenset, die in vitro plantjes omvat met een ongekende genetische diversiteit. Deze innovatieve aanpak biedt tal van voordelen voor onderzoekers en wetenschappers die zich bezighouden met aardappelonderzoek.

Ondersteunen & stimuleren van onderzoek
De missie van Royal HPZC Group is om de groeiende wereldbevolking met duurzame aardappelen te voeden. Waarin het ondersteunen en stimuleren van onderzoek in aardappelveredeling een strategisch doel is. De introductie van deze universele rassenset versterkt dit doel. Stan Oome, Programmaleider Moleculaire Biologie, over de set: "De geboden aanpak biedt een ongekende hoeveelheid expertise en middelen aan. Het omvat genetische informatie, genotypering, en zelfs kant-en-klare kruisingen, wat kostbare tijd en investeringen bespaart. We zijn specialisten op het gebied van tetraploïde genetica, waardoor onderzoekers kunnen profiteren van onze geavanceerde tools en technieken om hun projecten te ondersteunen."

Waarom kennisdelen?
Stan Oome: "Wij streven ernaar de kennis over dit prachtige gewas te vergroten om bij te dragen aan de wereldwijde voedselvoorziening. In een snel veranderende wereld is samenwerking essentieel." Royal HZPC Group nodigt alle academische instellingen in de Europese Unie uit om deel te nemen aan dit bijzondere initiatief.

Vanaf 1 januari 2024 is Royal HZPC Groups universele aardappelrassenset beschikbaar. Maak deel uit van deze stap voorwaarts in de wetenschap en verander de manier waarop we aardappelen begrijpen en verbeteren.

Voor meer informatie:
HZPC Holding
+31 (513) 48 98 88
[email protected]
www.hzpc.com

Publicatiedatum: