Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ rapport week 44:

Oostenrijkse uienmarkt zag evenwichtige start in november

De situatie op de Oostenrijkse aardappelmarkt is nauwelijks veranderd. De oogst is nu bijna compleet in Neder-Oostenrijk en de andere deelstaten. Desondanks is de opslag van de meeste handelaren niet geweldig goed gevuld. Bovendien is de kwaliteit dit jaar nogal wisselend. Afgekeurde producten - vanwege ziekten en plagen - zijn bovengemiddeld in de opslag, waardoor de verkoopbare hoeveelheden verder afnemen. De verkoop van aardappelen ligt op het gebruikelijke niveau. In de retail zorgen de feestdagen voor een stijgende verkoop. De import uit Duitsland en Frankrijk wordt nog steeds gebruikt om het assortiment aan te vullen.

De telersprijzen bleven op het niveau van vorige week. In Neder-Oostenrijk lagen de aardappelprijzen aan het begin van de week meestal rond €45 per 100 kg. Opper-Oostenrijk meldde ook ongewijzigde telersprijzen, tot €50 euro per 100 kg.

Rustige verkoopsituatie
De Oostenrijkse uienmarkt kent een evenwichtige start in november. Voldoende aanbod voldoet aan een typisch rustige binnenlandse vraag voor het seizoen. Met het begin van de maand en de herfsttemperaturen zou de binnenlandse verkoop langzaam moeten aantrekken. Ook de export blijft op een beheersbare schaal doorgaan. Wat de prijzen betreft, zijn er echter nog steeds grenzen in Oost-Europa. De telersprijzen zijn niet veranderd. Aan het begin van de week bleven de prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kratten, grotendeels onveranderd op €38 - 43 per 100 kg, afhankelijk van de kwaliteit. De prijzen lagen aanzienlijk lager voor kleine uien en hoger voor grote uien.

Oogstwerkzaamheden vertraagd
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt is begin november redelijk in evenwicht. De oogstwerkzaamheden voor de opslag vorderen langzaam door de aanhoudend warme dagtemperaturen. De markt wordt bevoorraad in overeenstemming met de vraag. De binnenlandse verkoop ligt op het gebruikelijke, seizoensgebonden rustige niveau. De export is nog niet aan de orde. De telersprijzen zijn niet veranderd ten opzichte van vorige week. De prijzen voor wortelen in zakken van 5 kg af helling liggen nog steeds meestal rond de €55 - 60 per 100 kg, afhankelijk van de kwaliteit.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: