Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natte weken dreigen ook aardappeloogst in Nederland te doen mislukken

"Veel collega's hebben echt nog veel in de grond zitten. Zij hebben wel alle kosten gemaakt, maar zien geen opbrengst. Dat zorgt voor een groot financieel gat", zo vertelt Hendrik Jan ten Cate tegen Omroep Zeeland. "Ook het oogsten laat een ravage achter op het land: dat geeft voor het volgende groeiseizoen weer een slechte start." Door de vele regenval afgelopen weken dreigt de aardappeloogst te mislukken. Dat leidt tot kopzorgen bij de Zeeuwse akkerboeren. Lees hier meer.

"In een paar maanden tijd is hier 600 millimeter regen gevallen. Dat heb ik in meer dan tien jaar nog nooit meegemaakt. Het regende hier bijna iedere dag. Een deel van de aardappelen kan ik door de modder met landbouwmachines niet rooien. Ze verdrinken en rotten weg op het land", vertelt teler Lauran Geurts tegen 1Limburg. Ook in Noord-Limburg is de regenval dit jaar extremer dan ooit, zo schrijft de omroep. Tien procent van zijn aardappeloogst krijgt Lauran Geurts dit jaar onmogelijk van het land. Lees hier meer.

Publicatiedatum: