Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India staat export van bepaalde partijen uien toe tot 30 november

Gisteren heeft de Indiase regering verduidelijkt dat partijen uien die zijn overhandigd aan de douaneautoriteiten en zijn geregistreerd in hun systemen vóór 29 oktober, tot 30 november kunnen worden geëxporteerd.

Op 28 oktober legde de regering een minimale exportprijs (MEP) op van $800 per ton tot 31 december van dit jaar met het oog op het verhogen van de beschikbaarheid van de groente op de binnenlandse markt en het beheersen van de prijzen.

De Directie Generaal Buitenlandse Handel (DGFT) verklaarde: "Uien mogen worden geëxporteerd indien de partij vóór 29 oktober aan de douane is overhandigd en is geregistreerd in hun systeem, of wanneer deze partij uien vóór deze kennisgeving het douanestation voor export is binnengegaan en is vastgelegd in de elektronische systemen van de desbetreffende douanestationbeheerder, met verifieerbare bewijzen van datum- en tijdstempels van de goederen die het station zijn binnengegaan vóór 29 oktober."

Er werd aan toegevoegd dat de exportbelasting die vóór de uitgifte van deze kennisgeving is betaald, niet zal worden terugbetaald.

Bron: bqprime.com

Publicatiedatum: