Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maarten van Damme, Dacomex:

"Meer weerzin bij exportklanten tegen hoge uienprijs

Tholen - "De prijsstijging van de uien de afgelopen vier weken hadden we vooraf niet aan zien komen", constateert Maarten van Damme van Dacomex. Toch sluit hij zich aan bij de mening van zijn collega William Nannes van Beemsterboer. "We moeten ons niet uit de markt prijzen en dat gebeurt nu wel. Er wordt steeds meer tegengestribbeld als je een prijs opgeeft. Een kiloprijs van 50 cent voor uien is voor een Afrikaan veel geld, zeker als daar nog kosten voor logistiek en inklaring bijkomen."

"Momenteel is de export vooral op Senegal gericht. Een prijsstijging in aanloop naar Kerst zagen we andere jaren ook, maar ik denk dat die dit jaar wat vroeger is ingezet. Ik voorzie ook geen verdere prijsstijging. Je ziet al bestemmingen afhaken, zoals Mali. Ik denk dat we op dit moment op een stabiel prijsniveau uit zijn gekomen. Ivoorkust komt nu iets meer op de markt, maar richting bestemmingen als het Verre Oosten is het erg rustig."

"Voor telers, maar ook speculanten is het hoge prijsniveau natuurlijk van harte welkom. Dat is ze ook gegund, maar we moeten ook aan onze exportpositie denken. Bovendien is het met de kwaliteit opletten geblazen. Kwalitatief zijn de uien het huidige prijsniveau eigenlijk niet waard", besluit Maarten.

Voor meer informatie:
Dacomex
Maarten van Damme
Tel.: +31 (0)166 662 550
[email protected]
www.dacomex.nl