Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Slechte aardappel- en uienopbrengsten in Burgenland:

"Onze gewassen zijn door overstromingen beschadigd geraakt"

Josef Dorner, een Oostenrijkse aardappelboer in Markt Sankt Martin (district Oberpullendorf), deelt zijn zorgen over de ongewoon zware regenval in juni, juli en augustus. De overvloedige regen heeft geleid tot aanzienlijke overstromingen, waarbij een gebied ter grootte van een sportveld verloren is gegaan. Dit komt neer op enkele duizenden kilo's aan verloren gewassen. De impact van deze verliezen zal zich laten voelen in het voorjaar, wanneer hij minder producten heeft om te verkopen.

Uien zijn ook in prijs gestegen, volgens biologisch teler Priska Stekovics uit Frauenkirchen (district Neusiedl am See). "Het afgelopen jaar was zeer uitdagend voor uienteelt in heel Europa. Er was overmatige regenval en veel gevallen van meeldauw. Op dit moment weten we al dat er in februari 2024 geen rode biologische uien meer zullen zijn, vanwege de beperkte hoeveelheid dit jaar. En wanneer de hoeveelheid afneemt, stijgt de prijs," aldus Stekovics.

Voor meer informatie:
www.facebook.com/kartoffelundkuerbishofdorner
www.stekovics.at

Publicatiedatum: