Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiaas uienexportverbod raakt buurlanden

Het verbod op de export van uien door India heeft geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen in buurlanden zoals Bangladesh, Nepal, Bhutan, Sri Lanka en de Malediven. Markten in deze regio's melden steile prijsverhogingen als gevolg van het verbod, dat zal duren tot 31 maart 2024.

India had op 28 oktober van dit jaar een minimale exportprijs van $800 per ton ingevoerd voor uienexport. Drie weken voor de oorspronkelijke deadline zijn de beperkingen op de uienuitvoer verlengd in de vorm van een algeheel verbod. De maatregel is bedoeld om de binnenlandse voorraad te beheersen.

De uienprijzen in Bangladesh hebben een aanzienlijke stijging doorgemaakt, oplopend tot Tk 200 per kilogram (€1,68), een scherpe stijging van Tk 130 (€1,09) op één dag. De oorzaak van de prijsstijging wordt toegeschreven aan het besluit van India om het verbod op de uienuitvoer tot maart te verlengen.

De uienprijzen in Bhutan volgden een vergelijkbaar patroon. Nepal, dat sterk afhankelijk is van India voor de import van uien, staat eveneens onder druk van inflatie als gevolg van het Indiase exportverbod. Gedurende het afgelopen fiscale jaar importeerde Nepal ongeveer 190 ton uien uit India.

Bron: thewire.in

Publicatiedatum: