Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tamil Nadu-telers dringen aan op versoepeling exportverbod sjalotten

Sjalottentelers in Tamil Nadu hebben de federale overheid gevraagd om hun producten vrij te stellen van exportbeperkingen. Deze sjalotten worden op grote schaal geteeld door kleine en middelgrote telers in regio's zoals Perambalur, Ariyalur, Trichy, Dindigul, Namakkal, Erode, Tenkasi, Coimbatore en Tirupur. Ze worden ook verbouwd in bepaalde regenafhankelijke districten.

Masilamani, de algemeen secretaris van de Tamil Nadu Vivasayigal Sangam, die verbonden is aan de CPI, verklaarde: "Ondanks het feit dat de Unie-regering de export van uienvariëteiten tot maart 2024 heeft verboden vanwege de omvang van de oogst in India, geldt dit verbod niet alleen voor uien, maar ook voor sjalotten. Tamils in het buitenland geven de voorkeur aan sjalotten, dus de Unie-regering zou het exportverbod op sjalotten moeten verzachten."

Ondanks stijgende teeltkosten blijven telers sjalotten verbouwen, ondanks een lagere opbrengst vergeleken met de bellary-variëteit. In vergelijking met andere gewassen ontvangen sjalottentelers niet de noodzakelijke ondersteuning, zoals leningen en subsidies van de overheid, voegde Masilamani toe.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: