Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen zullen dalen in Oekraïne

In december zijn de uienprijzen aanzienlijk gedaald: aan het begin van de maand verkochten de telers hun producten voor 0,24 tot 0,36 euro/kg. Dit betekende een gemiddelde daling van ongeveer 16% ten opzichte van voorgaande maanden. Bovendien zijn de kosten van groenten sinds december 2022 gehalveerd.

In de supermarkten stijgen de prijzen echter nog steeds, tot gemiddeld 0,40 euro/kg. Desondanks wordt, gezien de huidige trend, verwacht dat de prijzen binnenkort zullen gaan dalen. Tetyana Popovych van de groothandelsmarkt Shuvar: "Prijsschommelingen worden toegeschreven aan factoren zoals kwaliteit en verkoopvolume." Popovych legde verder uit dat de daling van de uienprijzen wordt beïnvloed door seizoensgebonden veranderingen en kwaliteitsproblemen, waarbij een aanzienlijk deel van de uien op de markt ongeschikt is voor langdurige opslag.

De experts voorspellen dat de prijzen kunnen blijven dalen omdat producten van mindere kwaliteit actief worden aangeboden. Externe factoren, waaronder de rol van Oekraïne als grote uienimporteur door de verstoring van belangrijke teeltzones door Rusland, ongunstige weersomstandigheden in West-Europa, overstromingen in Pakistan en vorst in Centraal-Azië, hebben de uienaanvoer ook aanzienlijk beïnvloed. Exportbeperkingen van Centraal-Aziatische landen en Turkije hebben de markt verder gecompliceerd. Terwijl de uienprijzen in supermarkten stijgen en gemiddeld 0,40 euro/kg bedragen, ligt de totale prijs in de retail tussen 0,30 en 0,50 euro/kg.

bron: obozrevatel.com

Publicatiedatum: