Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overheid verhoogt buffervoorraad uien

India overweegt verbod op uienexport op te heffen nu prijzen dalen

De overheidsinterventie van het aankopen van kharif-uien en het tegelijkertijd afvoeren ervan heeft de gemiddelde retailprijzen met 30% en de groothandelsprijzen met 35% verlaagd in de afgelopen maand. Gezien de trend van dalende prijzen en de korte houdbaarheid van de zomeroogst, zou de overheid kunnen overwegen om het exportverbod op een gecontroleerde manier op te heffen, aldus functionarissen.

Bronnen in de uienhandel zeiden dat ze door overheids-functionarissen zijn geïnformeerd dat de overheid de export door overheidscoöperaties zou toestaan. Tot nu toe hebben centrale instanties ongeveer 25.000 ton kharif-uien van telers ingekocht en deze zijn tegelijkertijd afgevoerd omdat ze niet kunnen worden opgeslagen. Ambtenaren zeiden dat het verbod op export en marktinterventies het gewenste resultaat hebben opgeleverd, aangezien de gemiddelde retailprijzen deze week zijn gedaald.

In een poging om marktprijzen te stabiliseren en binnenlandse beschikbaarheid te garanderen, heeft de Indiase overheid 25.000 ton kharif-uien ingekocht. Het inkoopproces maakt deel uit van een breder initiatief om een buffervoorraad te creëren om de uienvoorraad te beheren en prijsschommelingen te beteugelen.

Bron: bnnbreaking.com

Publicatiedatum: