Een levendige kersthandel heeft ervoor gezorgd dat de aardappelopslagplaatsen in het Rijnland grotendeels zijn leeggemaakt. Ook interregionale verzendingen verlopen vlot, meldt aardappelhandelshuis Weuthen.
Toegenomen kortingen en een hoog percentage van extra grote maten zorgen ervoor dat er meer vraag is naar consumptieaardappelen bij de verpakkingsbedrijven.

Marktpartijen met langdurige opslag zijn weinig bereid om product af te geven en wachten op toeslagen voor gekoelde opslag. Ook consumptieaardappelen van groot kaliber kunnen momenteel goed worden vermarkt. Er zijn op dit moment goede exportmogelijkheden naar West-Europa en een toenemende vraag vanuit Oost-Europa.

Uienmarkt onder druk
Op de uienmarkt zijn er goede exportmogelijkheden bij een overzichtelijk aanbod. Ondertussen blijven de bestellingen stijgen en zijn 70+ uien gewild. Bacteriƫle rot is in veel partijen te vinden en veroorzaakt de grootste problemen. Klasse II uien vinden hun weg naar de schilbedrijven. "We verwachten een stabiele markt voor goede kwaliteiten in de rest van het seizoen. Rode uien zijn momenteel enorm in trek", meldt Weuthen verder.

Voor meer informatie:
https://www.weuthen-gmbh.de/