Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Bakker, Bakker AGF:

"Dit seizoen blijven er kwartjes over tussen de dubbeltjes"

Tholen - In de ruim zestig jaar dat Jan Bakker van Bakker AGF uit Bovenkarspel in de groentehandel actief is, heeft hij de nodige pieken en dalen meegemaakt. Voor het komende seizoen ziet hij de vooruitzichten echter zonnig in. "Het blijft een kwestie van je best doen en proberen wat over te houden, maar dat zou dit jaar zeker moeten lukken. Het is afgelopen jaar erg druk geweest en voor veel artikelen ziet het er dit jaar goed uit."


Jan en Rick Bakker

De vollegrondsproducten vormen nog altijd de hoofdmoot van de Noord-Hollandse groothandel, die haar klandizie vooral heeft binnen de Duitse en Nederlandse groothandel. "We verkopen veel op de Duitse groothandelsmarkten en de bedrijven daaromheen. We hebben een eigen wagenpark van acht auto's en zijn met ons eigen materiaal overal snel aanwezig."

"Zo zijn de aardappelen en uien momenteel hot. De kilo's zijn er niet in West-Europa. Dat zorgt voor mooie prijzen en dan blijven er voor ons ook kwartjes over tussen de dubbeltjes. Het gaat er tenslotte niet om hoeveel je verkoopt, maar hoeveel er uiteindelijk onder de streep overblijft."

"Ook rode uien zijn dit jaar een gangmaker. Het areaal rode uien was dit jaar een stuk lager en dat heeft geresulteerd in goede prijzen", vertelt Jan. "Momenteel kunnen de Duitsers zich nog redelijk bedruipen met eigen oogst gele uien, maar ook daar hebben ze niet de kilo's geoogst, dus die vraag zal zeker nog verder op gang komen."

"Hetzelfde beeld zien we bij de rode bieten en winterpeen, ook die prijs ligt op een goed niveau. Dat is toch vaak anders als er een volle oogst is, maar dit seizoen blijft de vraag goed. Ook witte en rode kool kunnen we goed verkopen. We zitten hier midden tussen de telers en het is toch een voordeel als je kort bij het vuur zit", vertelt de groothandelaar.

"Ook de appelverkoop loopt goed. Daar zit veel meer gang in dan vorig jaar. Vorig jaar hoorde je veel van de concurrentie van Poolse appels, maar het lijkt wel of dat dit jaar een stuk minder is." Bang van concurrentie van Poolse peren is de groothandelaar niet. "Mooie Doyenne en Conference-peren groeien alleen langs de Noordzee!"

Voor meer informatie:
Bakker AGF
De Tocht 7
1611 HT Bovenkarspel
Tel: 0228-515739
[email protected]