Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsstijging van uien in Pakistan gelinkt aan Indiase exportverbod

Op donderdag wijten handelaren de escalerende uienprijzen, die op de lokale markten zijn opgelopen tot 240 Rs per kilo, aan het exportverbod van buurland India. Deze prijsstijging heeft een economische impact op consumenten die al te maken hebben met inflatie. Retailers wijten de steile prijzen aan de aanzienlijke export, waardoor consumenten hoge prijzen moeten betalen voor deze essentiële groente.

Sheikh Muhammad Shah Jahan, voorzitter van de Groothandelsvereniging voor Groenten, heeft zijn bezorgdheid geuit over de consumenten die getroffen zijn door deze stijgende uienprijzen. Hij benadrukte dat veel consumenten, die al te maken hebben met inflatie, hun aankopen van uien verminderen om hun dagelijkse uitgaven te beheren. In een interview met een particulier nieuwsstation onthulde hij dat na het exportverbod van India, Pakistaanse exporteurs de kans grepen, wat resulteerde in een plotselinge lokale prijssprong van Rs 120-140 naar Rs 160-180 vanwege grote aankopen. De prijzen zijn sindsdien blijven stijgen als gevolg van de bloeiende export.

Ondanks beweringen over een uientekort, wees Shah Jahan op de overvloedige uienoogst dit jaar. Hij benadrukte het ongelukkige scenario waarin burgers lijden onder hoge prijzen, terwijl de buitenlandse valutabehoeften van het land voorrang krijgen.

[Rs 100 = €0,33]

Bron: dailytimes.com.pk

Publicatiedatum: