Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leen Meijer, Aardappelhandel Meijer:

"Export aardappelen verloopt moeizaam, de friet zal straks de kar moeten trekken"

Tholen - Op de aardappelmarkt is het momenteel even wat rustiger. "Omdat er best nog wat probleempartijen op de markt zijn, verloopt de afzet richting de frietindustrie nu even wat rustiger, maar op lange termijn zien de vooruitzichten er wel positiever uit", constateert aardappelhandelaar Leen Meijer van de gelijknamige aardappelhandel uit Ooltgensplaat.

"Op de exportmarkt loopt de afzet lastiger. Afrika is grotendeels weggevallen, dus we moeten het in de export nu vooral hebben van het Caribisch gebied en een beetje Europa. Mogelijk komen landen als Spanje en Frankrijk nog meer aan de markt, maar het is in de export met het huidige prijsniveau niet eenvoudig om veel handel te doen. We moeten het van de friet hebben dit jaar", constateert de handelaar.

Het huidige prijsniveau van de aardappelen varieert naar gelang ras en kwaliteit momenteel tussen de 26 en 35 cent. "De probleempartijen worden nu eerst opgeruimd. Kwaliteit is wel een punt van aandacht dit seizoen en de slechte partijen drukken altijd de prijs. Goede Agria's worden verkocht voor 35-36 cent, maar daar zijn er niet veel van, omdat er een hoop in de grond zijn blijven zitten."

Aardappelhandelaar Meijer is al ruim zeventig jaar actief als handels-, opslag- en sorteerbedrijf voor aardappelen. Enkele jaren terug investeerde de aardappelhandel in drie QualityGraders van Flikweert Vision. “Aan het begin van de dag heb je nu dezelfde kwaliteit als aan het einde van de dag. Met drie machines besparen we twee personeelsleden per dag. Er is één operator nodig die de machines afstelt en in de gaten houdt.”

Voor meer informatie:
Aardappelhandel Meijer B.V.
Waardersweg 1
3257 KH Ooltgensplaat
[email protected]
www.aardappelhandelmeijer.nl