Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël kampt met tekort aan tomaat, sla en uien

Israƫl wordt geconfronteerd met de mogelijkheid van een ernstig tekort aan bepaalde groenten door aanhoudende militaire acties die de teelt van grensgebieden belemmeren en een gebrek aan arbeid in de land- en tuinbouw.

Het ministerie van Landbouw waarschuwt dat de tomatenvoorraden van lokale telers met 25% zullen afnemen, met een vermindering van de opbrengsten met 30% in de grensregio's van de Westelijke Negev. Het land heeft de tomatenimport verhoogd, en heeft tijdens de oorlog 21 ton binnengehaald.

De situatie heeft ook invloed op sla, met een afname van 20% in de voorraad door een tekort aan arbeidskrachten. Ook uien en kool kampen met tekorten, maar er wordt verbetering verwacht in de komende weken. Het groentetekort heeft al geleid tot een aanzienlijke prijsstijging, met name voor aardbeien, die meer dan verdubbeld zijn in prijs. Verminderingen in teeltgebieden en een gebrek aan arbeid zijn de belangrijkste oorzaken van dit tekort.

Bron: news.israelinfo.co.il

Publicatiedatum: