Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappel-marktbericht week 3-4:

'Cypriotische en Italiaanse primeuraardappelen kregen weinig aandacht'

Duitse consumptieaardappelen bleven overheersen en werden slechts geflankeerd door Franse Agata. Omdat hun kwaliteit overtuigend bleef, verliep de handel over het algemeen vrij rustig. De prijzen bleven meestal constant. Ondertussen kon men bij de vroege consumptieaardappelen kiezen uit Italiaanse en Cypriotische partijen. Deze waren echter relatief duur, waardoor ze volgens BLE relatief weinig aandacht kregen.

Nedersaksen:
Nadat de temperaturen de afgelopen week milder werden en de golf van boeren-demonstraties enigszins afnam, waren er weer meer aardappelen op de markt beschikbaar.

Noordrijn-Westfalen:
De consumptieaardappelverkoop in de retai heeft zich gevestigd op een niveau dat typisch is voor januari. Premium consumptieaardappelen zijn voldoende beschikbaar. De industriële markt is dynamisch. De REKA-notering werd opnieuw verhoogd over de hele linie, nu tot € 3,00/100 kg.

Rijnland-Palts:
De producentenprijzen kunnen in het noordelijke verslaggebied aanzienlijk stijgen. De uitbetalingsprijzen variëren echter sterk, afhankelijk van de kwaliteit en de moeite die wordt besteed aan het sorteren. De consumentenvraag is positief voor januari en sterker dan vorig jaar. Ondanks de kou en logistieke uitdagingen kon aan de vraag in de retail worden voldaan. Ook directe verkopers zijn tevreden met hun omzet. Er worden nog steeds stabiele prijzen verwacht.

Sleeswijk-Holstein:
In de aardappelhandel heeft de recente stijging van de prijsbasis zich voortgezet. Er is een voldoende hoeveelheid beschikbaar op de markt. De prijzen liggen ongeveer € 10 per ton hoger dan vorig jaar. De sorteringen blijven hoog, soms zelfs tot 25 procent. Er is momenteel een toename van het aanbod van Franse kwaliteitsaardappelen, maar de prijzen hiervan liggen aanzienlijk boven het lokale niveau en hebben weinig invloed op de prijzen van lokale producten. Op nationaal niveau wordt er al gesproken over de import van aardappelen uit Noord-Afrika, maar de eerste leveringen worden pas eind februari verwacht. Vanwege oogstverliezen, met name in België en Noord-Frankrijk, blijft het aanbod van industriële aardappelen beperkt. Dit zou ook de prijzen van consumptieaardappelen moeten ondersteunen.

Hessen:
Vergeleken met de vorige week bleven de aardappelprijzen in Hessen grotendeels stabiel. Toch liggen de noteringen nog steeds ver boven het niveau van vorig jaar.

Publicatiedatum: