Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Malediven uitgesloten van Indiase exportvergunningslijst voor uien

India heeft een verbod op uienexport gehandhaafd vanaf afgelopen december tot de komende maart vanwege een aanzienlijke stijging van de prijzen van essentiële goederen. Desondanks heeft India uitzonderingen verleend aan verschillende landen op basis van diplomatieke relaties, zoals aanbevolen door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze speciale vergunning maakt uienexport naar Bangladesh, Sri Lanka, Mauritius, Bahrein, Bhutan en Nepal mogelijk. Echter, de Malediven bevinden zich niet op deze lijst, een opvallende weglating gezien de zware afhankelijkheid van de Malediven van Indiase uienimport, die bijna 90% van hun consumptie uitmaakt. De uitsluiting komt op een moment dat de bestaande overeenkomst voor goedkope voedselimport vanuit India naar de Malediven in maart zijn verloop nadert.

Na de initiële aankondiging van het exportverbod van India, schoten de uienprijzen op de Malediven omhoog, wat lokale maatregelen uitlokte om de markt te stabiliseren. Te midden van deze handelsspanningen zijn de Malediven alternatieve bronnen voor essentiële importen aan het verkennen, inclusief een nieuwe overeenkomst met Turkije om de afhankelijkheid van Indiase basisproducten te verminderen. Deze zet, naast inspanningen om importbronnen voor uien, aardappelen en eieren te diversifiëren, markeert een strategische verschuiving in het importbeleid van de Malediven te midden van voortdurende diplomatieke inspanningen om zijn militaire en handelsbanden met India te herzien.

Bron: edition.mv

Publicatiedatum: