Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Druppelirrigatie in uien biedt voordelen"

Zaadveredelingsbedrijf De Groot en Slot voerde via enkele samenwerkingen een onderzoek uit naar de link tussen zaden en druppelirrigatie. Doel daarvan was meer inzicht te verwerven in de techniek van druppelirrigatie, de optimale zaaidichtheid te bepalen en te kijken hoe rassen reageren op druppelirrigatie en fertigatie, zo meldt Boerenbond.

De Groot en Slot voerde twee driejarige rassenproeven uit: een rond druppelirrigatie met het PCG in Kruishoutem en een rond fertigatie met het UIKC en Delphy, organisatoren van de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat (Nederland). "Verder proberen we onze kennis ook te delen en versterken door deelnames bij onderzoek aan verwerkers en commerciƫle bedrijven. En we voeren ook een eigen onderzoek rond fertigatie in de Noordoostpolder met collega's", vertelt Evert Van Crombrugge, accountmanager Belgiƫ bij De Groot en Slot. Lees hier meer.

Publicatiedatum: