Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India geeft groen licht voor uienexport naar VAE en Bangladesh

Het ministerie van Handel van India keurt de export van 64.400 ton uien goed. Daarbij wordt 50.000 ton aan Bangladesh en 14.400 ton aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) toegewezen via National Cooperative Exports Ltd (NCEL). Het Directorate General of Foreign Trade (DGFT), een tak van het ministerie van handel verantwoordelijk voor het opstellen van import- en exportregels, heeft vastgesteld dat de VAE de uien in kwartaaltermijnen van 3.600 ton ontvangt.

"Het DGFT heeft aangekondigd dat de export van 14.400 ton uien naar de VAE via NCEL is aangemeld, met een maximale hoeveelheid van 3.600 ton per kwartaal. Ondanks het algemene exportverbod op uien om de binnenlandse markten te stabiliseren, heeft de regering uitzonderingen gemaakt op verzoek van deze landen. De voorwaarden voor deze export naar Bangladesh zullen worden vastgesteld door de NCEL in samenwerking met het departement Consumentenzaken. Deze stap komt nadat het exportverbod, dat op 8 december vorig jaar werd ingesteld om de lokale beschikbaarheid te verbeteren en de prijzen te beheersen, op 31 maart afloopt."

Bron: ndtvprofit.com

Publicatiedatum: