Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kristian Verhagen, Verhagen Holland:

"Momenteel nauwelijks vraag op de aardappelmarkt"

Tholen - De vraag op de aardappelmarkt is momenteel niet wild. "Spanje vraagt wat naar Agria's, maar verder is het erg rustig op de markt. De aardappelen zijn best duur en daarom hebben we nu te concurreren met het lokale aanbod", constateert Kristian Verhagen van Verhagen Holland uit Dinteloord.


Kristian en Johan Verhagen

"Toch hebben mensen nog steeds aardappelen nodig, daarom houden de boeren de prijzen stevig in het zadel. Er werden aardappelen bij de boer verkocht voor 35-40 cent, wat heel wat is voor de huidige kwaliteit. En in tegenstelling tot de uien zit er weinig beweging in de prijs. De afgelopen twee à drie weken wordt er voor export nauwelijks naar aardappelen geïnformeerd. Ook Spanje kijkt eerder naar de aardappelen uit Frankrijk en de lokale oogst."

"Tot nu toe heeft de verkoop redelijk gedraaid, maar voor de komende maanden tot en met de nieuwe oogst wordt het een uitdaging. De komende weken zullen er ook wat meer importaardappelen op de markt komen, maar zij hebben ook te maken met een binnenlandse vraag."

Of er voldoende kwalitatief goede aardappelen overblijven tot de start van het nieuwe seizoen? "Tafelaardappelen verwacht ik wel, maar de rest niet", reageert Kristian. "De kwaliteit van de aardappelen valt dit jaar gewoon niet mee. Beschadig of groen heb je altijd wel, maar dit jaar is holheid het voornaamste probleem in de industrierassen. En dat is in landen als België, Frankrijk en Duitsland niet anders. Je ziet nu ook dat de industrie wat meer de tafelrassen koopt, ondanks dat deze minder bakken."

Voor meer informatie:
Kristian Verhagen
Verhagen Holland
Havenweg 47
4671 BT Dinteloord
M: +31 634 528 836
info@verhagenholland.nl
www.verhagenholland.nl