Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Douwe Monsma: "Beter samenwerken op thema's die voor onze leden van belang zijn"

Bioplant lid geworden van BO Akkerbouw

Bioplant, de vereniging voor biologische akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers, is lid geworden van BO Akkerbouw. Bioplant behartigt de belangen van circa 250 telers. Met het lidmaatschap van Bioplant telt BO Akkerbouw in totaal veertien leden. Tezamen vertegenwoordigen de leden van BO Akkerbouw alle schakels van veredeling, teelt, handel en verwerking van akkerbouwgewassen.

Douwe Monsma, vertegenwoordiger van het bestuur van Bioplant, wordt bestuurslid van BO Akkerbouw. Hij kijkt uit naar de samenwerking: "Wij zien biologische akkerbouwers en groentetelers als onderdeel van de Nederlandse akkerbouwsector. Door lid te worden van BO Akkerbouw kunnen wij beter samenwerken op thema's die voor onze leden van belang zijn, waaronder onderzoek en innovatie."

Jaap van Wenum, voorzitter van BO Akkerbouw: "We zijn heel blij met de toetreding van Bioplant tot BO Akkerbouw. Er komen veel uitdagingen op de Nederlandse akkerbouw af. Dan is het belangrijk om samen sterk te staan. Ook kansen liggen er genoeg. Met deze samenwerking met de biologische sector op sectoraal niveau sluiten we aan bij de goede samenwerking die er in de praktijk al is tussen akkerbouwers."

Bioplant is in 2023 opgericht en werkt met andere onderdelen van de biologische primaire sector samen in Biohuis. Bioplant was reeds lid van de Taskforce Phytophthora van het Actieplan Plantgezondheid. Het lidmaatschap van Bioplant is op 1 april jongstleden ingegaan, waarmee Bioplant per direct is vertegenwoordigd in alle geledingen van BO Akkerbouw. Het programma Onderzoek & Innovatie van BO Akkerbouw stond altijd al open voor biologische telers en omvat ook projecten die relevant zijn voor biologische telers.

BO Akkerbouw is het centrale platform en kenniscentrum voor de Nederlandse akkerbouwketens. De organisatie zorgt voor één krachtig geluid van de Nederlandse akkerbouw, draagt de ambities van de sector uit en komt met oplossingen voor collectieve vraagstukken. De leden van BO Akkerbouw zijn Agrifirm, Avebe, Bioplant, Cosun, CZAV, Het Comité van Graanhandelaren, LTO Nederland, NAJK, NAO, NAV, Plantum, Van Iperen, VAVI en VIGEF.

Voor meer informatie:
BO Akkerbouw
Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer
079 3030330
[email protected]
www.bo-akkerbouw.nl

Publicatiedatum: