Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië vertrouwt op uienvoorraden uit Ituporanga en Lebon Régis om aan vraag te voldoen

In maart hebben bronnen van Hortifruti/Cepea gemeld dat de zuidelijke Braziliaanse staten Rio Grande do Sul en Paraná uitgeputte uienvoorraden hadden. Om aan de vraag te voldoen, heeft Brazilië voorraden uit Ituporanga en Lebon Régis in Santa Catarina gebruikt, waarbij ook de voorraden in deze gebieden slinken. Als compensatie heeft het land de import verhoogd, vooral uit Argentinië. Echter, de import van Argentijnse uien heeft vertragingen ondervonden aan de grens bij Porto Xavier vanwege strenge sanitaire inspecties gericht op quarantaine-insecten en een gebrek aan federale ambtenaren.

Het begin van de oogst in Irecê, Bahia, en de São Francisco Vallei, die zich uitstrekt over Pernambuco en Bahia, heeft beperkte opbrengsten laten zien. Ongunstig weer tijdens het planten heeft zowel het volume als de kwaliteit na de oogst van de gewassen beïnvloed. Tegen halverwege april wordt verwacht dat de situatie in het noordoosten weer normaal wordt, omdat het weer gunstiger wordt.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: