Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afwachtende uienmarkt in China

"Sinds oktober vorig jaar tot nu toe zijn de prijzen voor Chinese uien continu hoog gebleven, een situatie die we in bijna 20 jaar niet hebben gezien. Toen India op 31 maart aankondigde het exportverbod voor uien voor onbepaalde tijd te verlengen, stegen de prijzen voor Chinese uien opnieuw. Maar omdat de prijzen al op een hoog niveau waren, was de stijging beperkt. Op dit moment is er geen duidelijke toename in aankoopvolumes en de markt bevindt zich in een afwachtende houding," zegt Jack Meng van Jining Greenfarm Import and Export Co.

Volgens Meng begonnen de prijzen en verzendvolumes van Chinese uien sinds begin maart langzaam te dalen, in afwachting van de hervatting van de uienexport vanuit India. Toen de Indiase regering het nieuws aankondigde van de verlenging van het exportverbod, herstelden de prijzen van Chinese uien, maar de stijging was minder dan 10%.

"Op dit moment is de sector afwachtend ten aanzien van de verlenging van het verbod. Betekent 'voor onbepaalde tijd' een lange periode van enkele jaren? Of een kortere tijd van enkele maanden? Zolang dit niet duidelijk is, is de markt vrij conservatief, vooral de Zuidoost-Aziatische klanten die gewend zijn aan Indiase uien, hebben hun aankopen van Chinese uien niet onmiddellijk verhoogd. Ze zijn bezorgd dat als ze tegen hoge prijzen kopen, India snel de export zou kunnen hervatten, wat leidt tot prijsverliezen."

"Aan de andere kant, Gansu is een voordelige teeltregio voor Chinese uien, en na het einde van het seizoen zijn er niet veel voorraden meer op de markt, terwijl de nieuwe uien afkomstig zijn uit Yunnan, Sichuan en andere teeltregio's. Door weersinvloeden is de kwaliteit van de nieuwe oogst uien uit Yunnan niet zoals voorheen, en de bewaarperiode is ook relatief korter. Echter, vanwege de over het algemeen hoge marktprijzen, zijn de prijzen dit jaar twee tot drie keer hoger dan in voorgaande jaren. Dit is ook een van de redenen waarom klanten hun bestellingen niet hebben verhoogd. Als in juli het oogstseizoen in Gansu begint en India het exportverbod nog niet heeft opgeheven, kan de markt heel anders reageren."

Daarnaast voegde Meng toe dat Chinese uien de afgelopen jaren geleidelijk markten in het Midden-Oosten, Europa, en Zuid-Amerika hebben betreden, en concurrerend zijn als het gaat om kwaliteit en prijs: "Zelfs als de uienexport van India wordt hervat, ben ik van mening dat Chinese uien een sterke concurrent zullen zijn."

Jining Greenfarm Import and Export Co.,Ltd. richt zich voornamelijk op de verwerking, bewaring en export van uien. Het bedrijf exporteert ook knoflook.

Voor meer informatie:
Jack Meng
Bedrijf: Jining Greenfarm Import and Export Co.,Ltd.
Tel.: +8613515471948
[email protected]

Publicatiedatum: