Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase expats proppen koffers vol met uien

De regelgeving van de Indiase overheid met betrekking tot de export van uien heeft een aanzienlijke impact gehad op expats die in de Golfstaten wonen. Rijst, als basisvoedsel, werd snel vrijgesteld van exportbeperkingen om de levering aan de VAE te waarborgen, waarbij het belang ervan voor de Indiase expats werd erkend. Echter, het verbod op de export van uien leidde tot financiƫle druk onder andere expats, aangezien zij zich genoodzaakt zagen om duurdere alternatieven uit Egypte, Thailand en Turkije te zoeken.

Uien uit Pakistan boden een tijdelijke oplossing, die nauwer aansloot bij de culinaire behoeften van de Indiase keuken, waarschijnlijk vanwege geografische overeenkomsten. De exportverboden, gericht op het stabiliseren van de binnenlandse marktprijzen, leidden tot onconventionele reacties, inclusief smokkel door expats om de schaarste en hoge kosten in de Golf te omzeilen. De latere goedkeuring van de Indiase regering voor beperkte uienexport naar de VAE bood enige verlichting voor de getroffen expatgemeenschap.

Bron: onmanorama.com

Publicatiedatum: