Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert van Gelder (Sawari Fresh):

"Gemberprijs in de buurt van kostprijs, knoflook juist ontzettend duur"

Tholen - Als gevolg van de Rode Zee-perikelen blijft de Chinese aanvoer van gember en knoflook enorm grillig. "Door de hele oorlogssituatie zie ik dat ook niet zomaar veranderen", zegt Bert van Gelder van Sawari Fresh. "Voor gember is de markt momenteel bijna volledig op China aangewezen, maar de prijzen liggen op een veel behoudender niveau dan eerder dit jaar. Het prijsniveau ligt in de buurt van de kostprijs en dat is voor een aantal importeurs ook reden om te stoppen met de Chinese import. Mede door de vertraagde aankomsten is de kwaliteit ook sterk wisselend."

"De prijzen van de Chinese gember liggen op een niveau van rond de 27 euro voor 12,5 kg. Ik verwacht wel dat de prijs van gember de komende weken wat omhoog zal gaan nu verschillende importeurs zijn gestopt. De gemberconsumptie is gewoon goed. Daar heeft het koude weer van de afgelopen tijd zeker aan bijgedragen en ook de vraag vanuit de industrie voor de verwerking van gember in sapjes en shotjes is erg sterk. Dat leek eerst een hype, maar is echt een stabiele factor gebleken. Ik ben dan ook positief gestemd over de gemberconsumptie, ook in de vanouds rustigere zomerperiode. We zien bij onze klanten ook al een goede vraag naar Braziliaanse en Peruaanse gember voor het nieuwe seizoen."

In tegenstelling tot gember is knoflook, ook in China, momenteel erg duur. "Prijzen liggen rond de 3 euro per kg en voor de verpakte soms nog iets daarboven. Dat is een hele hoge prijs. Desondanks blijven de verkopen goed doorlopen, want we zijn wekelijks uitverkocht. Ik verwacht de komende weken onverminderd stevige prijzen. De grote vraag is nu met welke volumes Spanje op de markt komt, want daar heeft de droogte best impact gehad", besluit Bert.

Voor meer informatie:
Sawari Fresh International
Transportweg 22
2991 LV Barendrecht
Tel: +31(0)180 472 803
[email protected]
www.sawarifresh.com