Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen stijgen in Bangladesh

In Bangladesh zijn de prijzen van uien met 10-15 Tk per kg gestegen, met alle gevolgen van dien voor de consument. Op zondag werden lokale uien verkocht voor 70-75 Tk per kg en geïmporteerde uien voor 75-80 Tk per kg op weekmarkten, wat volgens marktbronnen neerkomt op een stijging van 10-15 Tk per kg binnen een week en 20 Tk per kg over twee weken.

De Trading Corporation of Bangladesh (TCB) rapporteerde een stijging van 20% in uienprijzen binnen een week, waarbij de huidige prijzen meer dan 50% zijn van die van een jaar geleden. Een groentehandelaar in Dolphin Goli, Kolabagan, merkte onlangs een stijging van Tk 8-10 per kg op in de groothandelsprijzen in Karwan Bazar. In Pabna zei een handelaar in groenten en specerijen dat handelaren dit jaar verliezen leden, waarbij de prijzen in maart bij de telers aanvankelijk boven de 50 Tk per kg lagen en later daalden naar 35-38 Tk per kg. Hij benadrukte dat grotere handelaren in Dhaka en Chattogram de marktprijzen aanzienlijk beïnvloeden. Md Akmol Hossain, een Agricultural Marketing Officer in Rajbari, verklaarde dat de prijs voor seizoensuien dit jaar op het niveau van de teler 35-38 Tk per kg bedroeg, wat duidt op een robuuste markt. Hij zei dat het oogstseizoen is afgelopen en dat veel grootschalige telers nog steeds uien opslaan. Er werd een productiedaling vastgesteld doordat boeren in maart onrijpe uien oogsten om betere prijzen te krijgen.

[Tk 100 = €0,85 ]

Bron: thefinancialexpress.com.bd
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: