Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India heft exportbeperkingen uien op

De Indiase regering heeft aangekondigd de exportbeperkingen voor uien op te heffen en een minimum exportprijs van 550 dollar per ton in te stellen. Deze beleidswijziging komt in de context van de nationale verkiezingen waaraan premier Narendra Modi deelneemt, meldt Reuters.

Het uienexportverbod werd aanvankelijk ingesteld in december 2023 en vervolgens verlengd in maart 2024. Belangrijk is dat India 's werelds grootste exporteur van uien is.

Een Indiase regeringsfunctionaris legde uit dat de beslissing werd genomen na een beoordeling van de geschatte Rabi-productie voor 2024 en positieve verwachtingen voor de Kharif-oogst (zomeruien), begunstigd door een bovengemiddelde moesson.

Verwacht wordt dat de uienoogst voor het seizoen 2024 19,1 miljoen ton zal bedragen, wat de export zal vergemakkelijken zonder gevolgen voor de lokale consumptie, die op ongeveer 1,7 miljoen ton per maand wordt geschat.

Er wordt ook ingeschat dat India meer dan 50% van alle import van uien uit Aziatische landen voor zijn rekening neemt.

Bron: portalportuario.cl

Publicatiedatum: