Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ WEEK 19

"Uienmarkt grotendeels ongewijzigd, stabiele afzet van wortelvoorraden in lokale retail"

Volgens de LKÖ loopt de handel in Oostenrijkse consumptieaardappelen van de oogst van 2023 snel ten einde. Er zijn geen vrije producten meer op de markt en de meeste verpakkers hebben hun opslagplaatsen leeggemaakt. Enkele handelaren hebben nog kleine voorraden. Deze zullen waarschijnlijk in de komende twee weken aan de retail worden geleverd. Dit aanbod zal worden aangevuld door import uit Duitsland en Frankrijk. Alle marktdeelnemers richten zich nu volledig op de start van het vroege aardappelseizoen. In Burgenland worden naar verwachting eind deze week de eerste Heurigen aardappelen geoogst voor de retail. Hier hebben de koude nachten van de afgelopen weken nauwelijks schade toegebracht aan de vroege aardappelen. De situatie is anders in sommige teeltgebieden in Neder-Oostenrijk en Stiermarken, waar de vorstnachten de ontwikkeling van de voorraden aanzienlijk hebben vertraagd. Er zijn nog geen prijzen genoteerd. Door het krappe aanbod zou het prijsniveau echter marktconform moeten zijn.Stabiele prijzen voor hoogwaardige producten
De Oostenrijkse uienmarkt is grotendeels onveranderd ten opzichte van de vorige week. Een voldoende aanbod van uien staat in contrast met een kalme maar stabiele vraag. Er zijn nog steeds partijen van slechte kwaliteit op de markt. Deze kunnen echter alleen op de exportmarkt worden verkocht met overeenkomstige prijsconcessies. Het aanbod van klasse I uien is daarentegen al vrij goed beheersbaar en stabiel in prijs. De prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kratten, bleven ongewijzigd op 33 - 38 euro/100 kg aan het begin van de week.

Geen prijsverandering voor wortelen
Het Neder-Oostenrijkse wortelenseizoen 2023/24 zit in de laatste rechte lijn. De resterende voorraden zijn grotendeels bestemd voor de binnenlandse retail en zullen de komende weken tegen stabiele voorwaarden op de markt worden gebracht. Er zijn bijna geen vrije producten meer. De producentenprijzen zijn niet veranderd ten opzichte van de vorige week. De producentenprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af helling afhankelijk van de kwaliteit, bedroegen aan het begin van de week 60 - 65 euro/100 kg.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: