Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Reddingsactie' gestart voor 117.000 kilo uien van Bastiaan Blok

Maar liefst 117.000 kilo uien van boer Bastiaan Blok uit Flevoland dreigt verloren te gaan, omdat ze te klein zouden zijn voor de supermarkt. Daarom schakelde hij hulp in. No Waste Army en The Happy Activist organiseren samen een grote reddingsactie zodat de te kleine uien alsnog een mooie bestemming krijgen. "Ze smaken uitstekend, dus waarom zou je ze weggooien?"


Links: uienteler Bastiaan Blok toont het verschil in formaat, rechts met Thibaud van der Steen van No Waste Army

Hoewel de uien van hoge kwaliteit zijn, voldoen ze niet aan de vereisten van de supermarkt. Blok: "We hebben een nat voorjaar, een extreem droge en warme zomer, en opnieuw een nat najaar gehad waardoor het merendeel van de uien te klein is en daardoor buiten de boot valt." Boer Bastiaan nam contact op met Thibaud van der Steen van No Waste Army en die twijfelde geen minuut: "Samen gaan we ervoor zorgen dat deze uien geen waste worden!"

Iedereen kan boer Bastiaan helpen. Dit kan volgens Blok op twee manieren: "Je kunt uien bestellen via www.nowastearmy.nl/uien en ophalen op zaterdag 8 juni bij één van de zes pick-up points in het land, zoals op mijn boerderij. Of je kunt de crowdfundingactie steunen en uien doneren aan de Voedselbank." Met de donaties kan de boer de kosten van de teelt en levering dekken, want de uien worden over het hele land verspreid door de vrijwilligers van De Groente & Fruitbrigade."

"Het formaat van de ui mag dan klein zijn, maar de impact die we kunnen maken is groot." vertelt Thibaud van der Steen

Publicatiedatum: