Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thijs Boersma, Biesheuvel Knoflook:

"Met verse knoflook uit Italië slaan we brug naar nieuwe Hollandse oogst"

Tholen - Voor het vierde jaar op rij heeft Biesheuvel Knoflook verse knoflook uit Italiƫ beschikbaar. "Voor ons vormt de Italiaanse knoflook een mooie brug naar het Hollandse seizoen dat half juni weer losbarst", vertelt Thijs Boersma. De Italiaanse knoflook is beschikbaar in twee maatsorteringen, 50+ mm en 60+ mm. Biesheuvel verkoopt de Italiaanse knoflook zowel aan Nederlandse, Belgische en Duitse retailketens als aan Hollandse groothandels en exporteurs.

Het Hollandse knoflookseizoen loopt traditiegetrouw van juni tot januari. Daarna schakelt de knoflookspecialist uit Slootdorp over op respectievelijk de knoflook uit Zuid-Afrika en Egypte. "Vanaf half april wordt de kwaliteit van Egypte wat minder. Daarvoor hebben we met de Italiaanse knoflook een mooi alternatief gevonden. We hebben inmiddels een goede band met onze teler opgebouwd die de knoflook exclusief aan ons levert."

"Italiaanse knoflook is wat minder bekend in de markt dan bijvoorbeeld de Spaanse, maar we zijn erg tevreden over de kwaliteit. De oogst in Italiƫ is dit jaar goed. Daarbij kwam de Italiaanse knoflook dit jaar eerder op de markt dan Spanje, waar het watertekort zich steeds meer doet gelden", vertelt Thijs. Biesheuvel krijgt de Italiaanse knoflook aangeleverd in EPS-kratten en verpakt de knoflook zelf in kartonnen dozen of een andere gewenste verpakking.

Inmiddels is ook het Hollandse seizoen alweer in aantocht. "We verwachten met een week of drie, vier de eerste vroege rassen op ons perceel in Brabant te kunnen oogsten, waarna we het seizoen vervolgen met onze percelen in de kop van Noord-Holland. Ondanks dat het door het natte najaar een strijd was om de planten goed in de grond te krijgen, staat de knoflook er redelijk op. We verwachten geen superopbrengst aankomend jaar ", besluit Thijs.

Voor meer informatie:
Thijs Boersma
Biesheuvel Knoflook
Mob: 06-31778361
[email protected]
www.biesheuvelknoflook.nl