Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijkheden bij invoer van uien in landhaven van Hili in Bangladesh

Uien die via de landhaven Hili in Dinajpur, Bangladesh, werden geïmporteerd, werden zes dagen lang niet verkocht omdat India een invoerheffing van 40 procent had opgelegd. "Op 14 mei werd dertig ton uien via Hili geïmporteerd na een onderbreking van vijf maanden. Door een gebrek aan gewenste prijzen en groothandelaren liggen de uien nu echter al zes dagen in het magazijn," aldus Ahmed Ali, een vertegenwoordiger van het importbedrijf.

Ondanks de opheffing van een exportverbod door India, bleef de verwachte intrekking van de rechten uit, wat de afzet negatief beïnvloedde. De prijs van uien die naar Bangladesh werden gebracht was Tk 62 per kg, terwijl lokale uien in Hili Bazar tussen de Tk 60-65 per kg kostten, met een betere kwaliteit dan de geïmporteerde uien. De plotselinge stop op de export van Indiase uien op 8 december was bedoeld om de prijzen op de lokale markt onder controle te houden en te zorgen voor voldoende aanbod, waarbij het verbod naar verwachting zal duren tot 31 maart 2024. De jaarlijkse vraag naar uien in Bangladesh varieert van 2,2 tot 2,5 miljoen ton.

[Tk 100 = €0,85]

Bron: en.somoynews.tv

Publicatiedatum: