Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India verscheept 45.000 ton uien na opheffing exportverbod

Nadat het exportverbod begin deze maand werd opgeheven, heeft India meer dan 45.000 ton uien verzonden, voornamelijk naar het Midden-Oosten en Bangladesh. Deze stap komt na de opheffing van exportbeperkingen om de binnenlandse beschikbaarheid te stabiliseren in de aanloop naar de algemene verkiezingen. Het aanvankelijke verbod, dat afgelopen december werd ingesteld en vervolgens in maart werd verlengd, was een reactie op de escalerende prijzen als gevolg van de verminderde oogst. Nidhi Khare, secretaris van het ministerie van Consumentenzaken, vertelde aan PTI: "Sinds het verbod is opgeheven, is er meer dan 45.000 ton uien geƫxporteerd, voornamelijk naar het Midden-Oosten en Bangladesh." Om de uienprijzen tijdens de verkiezingsperiode te matigen, heeft de regering het verbod op 4 mei opgeheven en tegelijkertijd een minimum exportprijs van USD 550 per ton ingesteld.

Daarnaast voorspelt een gunstige moesson een goed zaaiseizoen voor de kharifgewassen, waaronder uien, vanaf juni. Ondertussen zijn overheidsinstanties begonnen met het inkopen van uien van de recente rabi-oogst, met als doel dit jaar een buffervoorraad van 500.000 ton aan te leggen. Ondanks deze inspanningen verwacht het ministerie van Landbouw een daling van de uienoogst met 16% tot 25,5 miljoen ton voor het oogstjaar 2023-24. Dit komt door lagere opbrengsten in belangrijke teeltgebieden zoals Maharashtra, Karnataka en Andhra Pradesh.

Bron: deccanchronicle.com

Publicatiedatum: